Ik probeer mijn spel te installeren maar krijg een foutmelding dat de productcode ongeldig/al in gebruik is.

laatste update: 18 mei 2019

Dit kan door meerdere zaken worden veroorzaakt

 • Je hebt het spel op Origin gekocht
  Als je het spel op Origin gekocht hebt, hoef je de code niet te gebruiken. Deze linkt zichzelf aan het account waarmee je het spel hebt gekocht.
  Om het spel te spelen heb je de Origin client nodig die kun je hier downloaden: http://origin.com/download. Log in met dezelfde gegevens als waar je het spel mee hebt aangeschaft. Kijk in je ‘Mijn gamebibliotheek’ of De Sims 4 al klaar is om te downloaden.
 • Je hebt het spel in een gesealde doos gekocht
  Weet je zeker dat je de code correct hebt overgenomen? Misschien dat deze letters fout zijn gegaan- 0,O en D
  – 8 en B
  – Z en 2

  Als Origin nog steeds aangeeft dat de code niet klopt kun je het spel het beste retourneren naar waar je hem hebt gekocht.
  Als de winkel hem niet terug wil nemen kun je nog contact opnemen met een van onze EA Game Adviseurs met het bewijs van aankoop bij de hand.

 • Je hebt het spel in een niet gesealde doos gekocht/het spel is al gebruikt door een ander
  Gebruikte spellen kunnen niet opnieuw worden hergebruikt. Breng het spel terug naar waar je het gekocht hebt en vraag om je geld terug.
 • Je hebt een code gekocht bij een erkende online winkel/verkoper
  Neem contact op met de verkoper en vraag om een nieuwe code. Als je het spel bij een niet erkende verkoper hebt gekocht kan het zijn dat de code geblokkeerd is doordat deze op een frauduleuze manier is verkregen. Het beste is om de code bij een erkende verkoper te kopen. Hier kun je meer lezen over erkende verkopers: https://help.ea.com/nl/help/faq/where-to-buy-ea-games-v2/
 • Je hebt het spel al eens eerder geïnstalleerd en je probeert hem te herinstalleren
  Je hoeft de code niet nogmaals te registreren, log in op Origin met het account dat je de eerste keer gebruikt hebt. Via de ‘Mijn gamebibliotheek’ kun je het spel opnieuw downloaden en installeren. De code hoeft maar één keer geregistreerd te worden. Dit geld voor zowel de DVD en de gedownloade variant. Je kunt de stap voor activatie overslaan bij het opnieuw installeren.